Dalokba szőtt történet

Kiket vár a koncertjére? Kiknek ajánlja? Miért Karády Katalin dalait szólaltatja meg? Ezeket a kérdéseket tettük fel Tempfli Katalinnak annak kapcsán, hogy holnap a művelődési házba várják a zeneszeretőket.

– Ne nevezzük koncertnek, mert egyrészt nem tartom magam énekesnőnek, inkább énekes-színésznek, ha megengedhetem ezt a bátorságot, hogy amatőrként így nevezzem magam 🙂 Azoknak ajánlom, akik kedvelik a régi dalokat és azt az életérzést, amit ezek sugallanak. Azért választottam Karády dalait, mert van valami misztikusság az ő személyiségében, a dalai pedig nagyon megérintettek. Bár abból a korszakból több dal is van más előadóktól, ami nagyon tetszik, úgy döntöttem, hogy maradok csak az ő dalai mellett, mert így lesz egységes a „történet”. Emellett pedig Attilának, aki zongorán kísér szintén Karády a nagy kedvence, ezért is találtunk olyan könnyen egymásra, és tudunk olyan jól együtt dolgozni. Amúgy az ő fiatal kora is azt mutatja, hogy nem csak az idősebb generációt képes megfogni ez a zenei világ, hanem a fiatalabbakat is. A történet a dalok mentén íródott. Nem a művésznőről szól, de sok helyen felismerhet majd a figyelmes közönség olyan apró részleteket, amiben felsejlik majd a díva életéből néhány ismerős dolog. Amúgy én írtam a történetet 🙂 Jegyek még kaphatóak. Holnap, azaz hétfőn egész nap beszerezheti, aki még szeretne, de az előadás előtt is lesz lehetőség rá. ( Amúgy mi számoltunk azzal is, hogy ez a műfaj nem annyira népszerű, és nem biztos hogy teltházunk lesz, de így is felvállaltuk, mert mindketten ugyanolyan szívügyünknek éreztük.) Szomorkás hangulatú a történet, ahogy Karády dalai is azok általában, de érzelmekben gazdag. Bízom benne, hogy meg tudjuk érinteni a közönséget és sokan megtisztelnek bennünket a jelenlétükkel – nyilatkozta Tempfli Katalin.

Mint hírül adtuk, március 12-én 19 órai kezdettel a Nagykárolyi Kulturális Központ Deák Endre-termében Tempfli Katalin Szilágyi Attila kíséretében eleveníti meg Karády Katalin dalait.

1