A Részegekkel folytatják

Ötödször rendeznek Havi Dráma felolvasószínházi előadást március 13-án, kedden 20 órai kezdettel az Északi Színház büféjében, a Grandstandban. A Harag György Társulat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közösen szervezett Havi Dráma-sorozatának célja továbbra is a kortárs drámák népszerűsítése, illetve lehetőséget adni fiatal színészeknek és rendezőknek a bemutatkozásra.

Ez alkalommal Botos Bálint állítja színpadra a felolvasószínházi előadást, aki amellett, hogy rendező, színész szakot is végzett, jelenleg a BBTE színház és film karán színészmesterséget oktat. Több diákját is elhozta Szatmárnémetibe, akik most mutatkoznak be a helyi közönségnek.
Botos Bálint Ivan Viripajev 2014-ben írt Részegek című drámáját rendezi, amelynek nyelvezete meglehetősen provokatív, ezért az előadást 16 éven aluliak számára nem ajánlják. A szöveg – ahogyan azt a cím is mutatja – részeg emberekről szól, akik életük válságos pontján (gyász, halálos betegség, házassági válság stb.) megérzik egy kicsit Isten közelségét.

Az előadás szereplői: Bogár Barbara, Moldován Blanka, Budizsa Evelin, Keresztes Ágnes, Gedő Zsolt e. h., Jakab Tamás e. h., Kiss Tamás e. h. és Tőtős Ádám e. h.

Az előadásra a belépés ingyenes.