Nagykárolyi Borverseny – a 23. alkalommal

Immár a 23. alkalommal tartják meg a nagykárolyi Borversenyt. A Szent Orbán Borlovagrend szervezte rendezvénynek ezúttal is a Vraja Viilor Motel Vendéglő szolgál otthonául. Időpontja pedig: március 24-e.

Mint Benze Zoltán főszervezőtől megtudtuk, ezúttal is rangos zsűri ítélkezik majd: a budapesti Magyar Borakadémia részéről Nagykárolyban lesz Módos Péter nyugalmazott elnök, Vinicai Sándor borszakértő újságíró, akadémiai tag, Séra Mihály borász, akadémiai tag, illetőleg Horváth Csaba, a Borászati Füzetek főszerkesztője, akadémiai tag, illetve a nagyváradi dr. Dorin Popa borszakértő, valamint ifj. Csávossy György borász.

Nevezni 20-án és 21-én, azaz kedden és szerdán 10 és 17 óra között lehet, míg csütörtökön, 22-én 10 és 14 óra között a Motel pincéjében. A nevezés mintánként 15 lejbe kerül. A mintára a termelő nevét, az évjáratát és a bor származási helyét kell feltüntetni.

Olyan borokkal kell foglalkozni, amelyek otthonosan érzik magukat Nagykárolyban és vidékén – hangzott el jó tanács gyanánt a tavalyi, azaz a 22. alkalommal megrendezett nagykárolyi borverseny kiértékelőjében. Amúgy akkor igen sok, 116 nedűt neveztek a mustrára, és nem akadt olyan, amelyet ki kellett volna zárni. Akkor a vörös borok tekintetében a nagyaranyat a nagykárolyi Pop Adrian érdemelte ki, míg a fehér borok között a mezőfényi Májer István.

1

A tavalyi versenyen készültek az alábbi fotóink.