Nagykárolyiak koszorúznak Orosházán

Nagykárolyiak is koszorúznak március 15-én Orosházán. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából Nagykároly testvérvárosában is ünnepséget rendeznek. Mégpedig a helyi Kossuth Lajos-szobor előtt.

Ünnepi beszédet mond: Rózsa Judit, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja, a beszédíró pályázat győztese. Közreműködnek: az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai, az Orosházi Fúvószenekar Debreczeni Márk karnagy vezetésével. Nagykárolyt Petkes József és Hágó Attila Nándor tanácstagok képviselik.

Orosháza 1992 óra testvérvárosa Nagykárolynak. Éppen tavaly ünnepelték meg azt, hogy negyed évszázada testvértelepülés Orosháza és Nagykároly. Egy Nagykárolyból Orosházára elszármazott tanárembernek, néhai Fülöp Bélának köszönhető ez a kapcsolat, mely persze azóta iskolák, kulturális és sportegyesületek közötti együttműködéssel is bővült. Évente több kulturális rendezvényen vesz rész nagykárolyi küldöttség ott, avagy orosháziak Károlyban.

Felvételünk tavaly készült, amikor is az orosházi küldöttség tagjai megkoszorúzták Nagykárolyban Petőfi Sándor mellszobrát.