Segítenek a székházban

Érkeznek és sokakhoz már meg is érkeztek a magyarországi választásokra vonatkozó szavazólapok. A nagykárolyi RMDSZ székházában, illetve a vidék szinte valamennyi községházában, az RMDSZ- és az MPP-szervezetei önkéntesen segítenek a kitöltésben, és abban is, hogy időben az illetékes helyekre kerüljenek a borítékok.

Mint Vénig Gabriella, a nagykárolyi RMDSZ jegyzője elmondta, akár házhoz is elmennek azokhoz, akiknek nehézséget jelent a közlekedés. Az ebbéli kérést a 2061/864-864-es telefonszámon lehet jelezni. A valószínűsíthetően nagymértékű érdeklődésre való tekintettel a székházban meghosszabbították a nyitvatartást, s délután 4 óráig felkereshetők. Arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a lakcímkártyáját vigye magával. Aki esetleg már odahaza aláírja, az ügyeljen arra, hogy a teljes nevét írja ki.

Egy hét múlva zárul az MSPI aláírásgyűjtési kampánya.

Azaz, aki esetleg még nem írta alá, az még megteheti. Még van lehetősége ahhoz, hogy a nevét adja a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez. Mindezt megteheti ide kattintva, vagy akár a nagykárolyi RMDSZ-székházában. Amennyiben valaki szeretne élni a lehetőséggel, ám nem, vagy rendkívüli nehézségek árán tudna eljutni a székházba, a fentebbi számot keresse, jelezze óhaját, és igyekeznek eljutni a hozzá, hogy otthon írhassa alá az összeurópai kisebbségvédelmi kezdeményezést.

Legközelebb április 26-án tartanak kihelyezett konzuli napot Nagykárolyban. A nagy érdeklődésre való tekintettel célszerű már most jelentkezni. Ezt szintén a székházban lehet megtenni.