A PKE-s lehetőségekkel ismerkedtek

idén is nagy hangsúlyt fektet a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum a végzős diákjainak szervezett különféle programokra. Ezek révén is próbál segíteni a pályaválasztás terén. Ismertetik például a továbbtanulási lehetőségeket.

A múlt héten a Partiumi Keresztény Egyetem nyílt napján jártak a kalazancis végzős diákok. A turizmus és közélelmezési szaklíceumi osztály immár második éve vesz részt a PKE Gazdaságtudományi Tanszéke által hirdetett, Álmom a vállalkozásom! elnevezésű gazdasági vetélkedőn. A tavalyi évben első helyett nyert Tátrai Anett és Véber Róbert 3D-nyomtatási ötlete, ezzel elhozva az 500 lej értékű főnyereményt. Az idei évben az Álmom a vállalkozásom pályázatra 14 csapat jelentkezett, mégpedig Nagykárolyból, Székelyhídról, Érmihályfalváról, Borsról és Nagyváradról. Külön díjban részesültek a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumból érkező Sopronyi Roland hallgatói.

– Négy csapat jelentkezett idén a végzős osztályunkból, jobbnál-jobb és kreatívabb ötletekkel, melyek a karitatívtól a szórakoztató iparig sokféle irányzatot lefedtek, és rengeteg munkájuk volt a diákoknak mind az üzleti tervek elkészítésében, mind a bemutatókra való felkészülésben. Bár az első díjat az idén nem sikerült elhoznunk, meggyőződésem, hogy mind egyénileg, mind csapatban rengeteget tanultak a diákok és fejlődtek, és én végtelenül büszke vagyok rájuk – mondta Sopronyi Roland felkészítő tanár.

– A zsúfolt tanterv, a halmozott tananyag és a felszabdalt tanmenet mellett egyre nehezebb ezeket a programokat megvalósítani, és egy-egy ilyen jellegű napra elvinni a diákokat. Mindezek ellenére nagyon fontosnak tartom, hogy egyetemi nyílt napokon, céglátogatásokon, szakmai börzéken vegyünk részt, hisz a tananyag átadása mellett, mégiscsak az a legfontosabb, hogy suli után megtalálják a helyüket a nagybetűs életben diákjaink. Szerencsére a Kalazanci Szent József-líceum vezetősége támogatja ezeket az ötleteket és programokat. A versenyzőink: Balázs Noémi, Boleman Patrik, Cuc Réka, Sallai Kitti, Schrádi Júlia, Steib Máté, Szél Cristina és Vagner József. Ezúton gratulálunk nekik és kívánunk sok sikert az érettségire és a pályaválasztásban – tette hozzá Sopronyi Roland.