Együtt vakációztak

Pótor-Pápai Andreát, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés újjászervezésével megbízott fiatalt kérdeztük annak kapcsán, hogy igencsak sikeresnek mondható a múltheti rendezvénysorozatuk. Mint ismeretes, vakációs foglalkozásokat tartottak gyerekeknek.

– Szervezőként elégedett vagy a MIK-es rendezvényetekkel? Hány gyerek látogatott el hozzátok?

– Elégedett vagyok, persze! Ám ez nem azt jelenti, hogy nem lehetett volna jobb, de a lehetőségeinkhez viszonyítva elégedettek vagyunk. 45 gyerek volt csütörtökön, akkor voltak a legtöbben. Volt nap, amikor kevesebben jöttek. Változó programokkal vártuk őket, de a bábszínház volt a legvonzóbb. A gyerekek öröme és a szülőktől érkező pozitív visszajelzések egyértelművé tették számunkra, hogy a programra szükség volt – így elégedettek lehetünk.

– Kik segítettek? Kiktől kaptatok támogatást?

– Fő támogatónk a Communitas Alapítvány és az RMDSZ, külön köszönet jár Fazakas Zoltánnak, a helyi RMDSZ frakcióvezetőjének, valamint az önkéntes pedagógusoknak, Sógor Melindának, Maurer Emesének, Czumbil Tímeának és Pótor-Pápai Ádámnak, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

– Hogy s mint, MIK? Hasonló programokra mikor számíthatunk?

– Hasonló programot tervezünk a nyári vakáció idejére. Ám addig is szeretnénk több, igaz, másjellegű rendezvényt megtartani. A MIK facebookoldalát lehet kedvelni és követni, ott folyamatosan tájékoztatunk mindenkit a programjainkról. Ahogyan említetted, folyamatban van az újjászervezés, egyelőre még önkéntesek és tagok jelentkezését is várjuk. 🙂