Ne feledjük otthon a könyvet!

Igen változatos programkínálattal készülnek az ünnepükre a nagykárolyi könyvtárosok. Érdemes lesz könyvet vinnünk magunkkal!

Évente április 23-án ünneplik szerte a nagyvilágban a könyv nemzetközi napját, s ugyanakkor Romániában a könyvtárosok napját. A Nagykárolyi Városi Könyvtár több rendezvényt is szervez mindezek alkalmából.

Április 16. és 20. között a Mesék karavánját tartják, és ennek a keretében a város óvodáit keresik fel – természetszerűleg mesékkel. Április 23-án úgynevezett flashmobot fognak a katonai emlékmű előtt tartani, mégpedig annak a jegyében, hogy a könyvtár mobilis. Arra ösztönzik majd a részvevőket, hogy könyvvel a kezükben táncoljanak, mégpedig azért, hogy ezzel is tudatosítsák: az olvasott ember megbecsüli a környezetét, és hozzájárul a megóvásához.

Április 23-án tartják a Sétáltass meg egy könyvet! elnevezést viselő rendezvényt. A nagykárolyiakat, és persze a vidékbelieket arra kérik a szervezők, hogy hozzanak magukkal egy-egy kötetet, s a város legforgalmasabb pontjain – katonai emlékmű, szökőkút, kastélykert stb. – és amennyiben találkoznak a könyvtárosokkal, ajándékot fognak kapni, mégpedig könyvjelzőt, avagy ölelést a könyvnek öltözött önkéntesektől.

Közlemény