Tömegverekedés a kórházban

Tizenegy férfit vett őrizetbe a rendőrség, miután két roma család között verekedés tört ki a csíkszeredai megyei kórház udvarán.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: néhány nappal korábban a két család között már sor került egy tettlegességig fajuló összetűzésre, emiatt az egyik család néhány tagja csütörtökön a csíkszeredai megyei kórház törvényszéki orvostani részlegére ment, hogy orvostani bizonylatot kapjanak a bántalmazásról. Ennek hírére azonban a másik család is megjelent a kórházban, ahol újabb konfliktus robbant ki.

A verekedésben mintegy húsz fő vett részt, köveket dobáltak egymásra és a kórház udvarán álló három személygépkocsit is megrongálták. Az összetűzés három résztvevője kisebb sérüléseket szenvedett.

Rendőrök, csendőrök és speciális rendfenntartó alakulat közbelépésére volt szükség. Tizenkét személyt bekísértek a rendőrségre kihallgatásra, közülük tizenegy, 18 és 55 év közötti személyt őrizetbe vettek – tájékoztatott a szóvivő.

A 11 őrizetbe vett férfi közül hatan az egyik, öten a másik családhoz tartoznak.

Tömegverekedés, rendbontás, rongálás és veszélyes tárgyak jogtalan használata miatt indult eljárás ellenük.

Gheorghe Filip azt is elmondta, hogy a kórház alkalmazottai és páciensei közül senkinek nem esett bántódása, a konfliktus kizárólag a két család tagjai között zajlott.

Forrás: AGERPRES