Moziélmény Nagykárolyban

Telt ház előtt vetítették le ma este Nagykárolyban A viszkis című filmet. Leginkább a kíváncsisággal magyarázták jelenlétüket az általunk megkérdezett nézők, abban mindannyian egyetértettek, hogy szerencsés lenne, ha a jövendőben is bemutatnának mozialkotásokat.

Mint Végh Balázs ötletgazda érdeklődésünkre elmondta, hagyományteremtő szándékkal tartották a filmestet a Nagykárolyi Művelődési Központ a Deák Endre-termében. A Vándormozi, azaz a Székely Szeretetszolgálat Alapítvány, a Studio Nova Kft. és a Taylor Projects Kft. jóvoltából Antal Nimród sikerfilmjét, A viszkis című, megtörtént események alapján készült mozifilmet vetítették le ez alkalommal. A filmet román felirattal látták el.

A tervek szerint a szervezők a jövőben havi rendszerességgel rendeznének filmvetítéseket. A Camera obscura-evenings című jövőbeli vetítéssorozat a valódi moziélményt szeretné visszahozni Nagykárolyba, és hisz a közösségi filmélvezet egyedi varázsában: magyar és román sikerfilmeket, díjnyertes alkotásokat kínálnának a nagykárolyi mozirajongóknak.