Több mint 20 millió euróból fejlődne Nagykároly

Amolyan formális gyűlésre hívták össze ma a Nagykárolyi Helyi Tanácsot. A testületnek lehetősége volt jóváhagyni egy, még február elején már meghozott döntést, illetve annak kisebb módosítását. A Somos felújításáról szóló tervezet egyik passzusát ugyanis egy bukaresti hatóság nem talált teljes egészében rendjén valónak, így azt módosítani kellett.

A ma délben megtartott rendkívüli tanácsülésen mindahány tanácstag meg is szavazta az új határozatot.

Mint Kovács Jenő a gyűlésen után elmondta, vélhetően még e hónapban tartani fognak egy újabb rendkívüli közgyűlést, ugyanis addigra remélhetőleg elkészül pár újabb projekt. Amennyiben azokat jóváhagyja a tanács, még idejében benyújthatják az illetékes hatóságokhoz.

Mint ismeretes, Nagykároly önkormányzata volumenében még az előző városrendezési projektcsomagnál is nagyobb tervezetet készít elő. Több mint húszmillió eurót szeretnének a városba vonzani, ebből a Somos felújítása és szabadidőközponttá alakításán kívül felújítanák a várost kettészelő főút java részét, új könyvtárépületet alakítanának ki, mely alatt mélygarázs lenne, városi uszoda állna az úszni vágyók rendelkezésére stb. Mint az elöljáró kifejtette, az ezekről szóló pályázatokat minél hamarabb be kell nyújtani, amint megjelennek az erről szóló kiírások, mégpedig annak érdekében, hogy legyen esély a támogatás elnyerésére.