Ez a jövő!

Hozzávetőleg harminc Szatmár és Bihar megyei oktatási intézmény nyolcadik osztályosai ismerkedtek meg ezen a héten a nagykárolyi szakoktatási lehetőségekkel. A többi között a Steiger Kft. standját is felkereste a mintegy háromszáz tanuló a Mesterségek hete elnevezést viselő rendezvény keretében.

A Simion Bărnuțiu Műszaki Líceumban nagy hangsúlyt fektettek a duális rendszerű oktatásra. Ennek a lényege, hogy az oktatási intézmény olyan képzéseket hirdet meg, amelyekre szükség van, és a gyakorlati oktatásban részt vállalnak a vállalkozások is. Hiszen nekik is elemi érdekük, hogy a fiatalok nem unalmasnak tűnő elméleti órákon vegyenek részt, hanem ismerkedjenek meg azokkal a felszerelésekkel, amelyekkel a későbbiekben a mindennapijukat megkereshetik. A Steiger Kft. hosszú évek óta partner ebben, azaz a német modellű duális képzés itteni meghonosításában.

A nyolcadikosokat a hét során Kiss András mester fogadta, illetőleg egy olyan diák, aki maga is részese a duális képzésnek. Ma éppen a tizedikes Kind Dániel. Kettejükkel beszélgettünk.

 

2

3