Vegyük észre a szemetet!

Figyelemfelkeltésnek minősítette a ma kora délután megtartott kezdeményezését Mărginean Éva nagykárolyi tanácstag, ötletgazda. Az alkalom célja a hulladékok összegyűjtése. Ugyanakkor feladatuknak érzik elérni, hogy kevesebb szemétre leljünk a jövendőben.

– Figyelemfelhívás. Hogy lássuk, mi van a környezetünkben, hogy mennyire hanyagok is tudnunk lenni, mennyire nem odafigyelők vagyunk. Persze mi magunk is, és mások is. Hátha a kis akciónkkal felkeltjük az emberek figyelmét arra, hogy a szemetelés nem helyes. Nyilván mindenki másként viszonyul majd mindehhez, azonban abban biztosak kell legyünk, hogy a környezetünkre vigyázni kell – fogalmazott a Nagykárolyi Anziksznak a kezdeményező.

Hozzátette: – Kívánatos lenne az, hogy a gyerekekkel többet foglalkozzunk a környezetvédelem szempontjából. Szerintem otthon se kapnak elég figyelmet, s egyébként is, egész egyszerűen nem vonjuk be őket ebbe a folyamatba.

– Az egyik alkalommal itt bicikliztünk a szőlőben, és egy – vélhetően a kétségbeesés szülte – feliratra lettünk figyelmesek: Isten verje meg azt, aki ide dobja a szemetet! A szőlősgazda tehetetlenségében írhatta ki, illetve nagy betűkkel kifestette a kertjére… Éppen ezért a hatóságok is jobban oda kell figyeljenek, a helyi, a közösségi rendőrség is, de mi magunk is. Akik látjuk. Ne menjünk el a szemét mellett, vegyük észre!

Ezúttal a Nagykárolyi RMDSZ Nőszervezetének vezetői is részt vettek a kezdeményezésen. Érdeklődésünkre Mărginean Éva elmondta, hogy más szervezetek, az ügy iránt elkötelezett lakosok csatlakozására számít. Szerinte lesz még hasonló alkalom.