A Dögtéren jártunk

Európai uniós támogatás révén szociális jellegű lakások épülnének Nagykárolyban. Mégpedig a Teremi út végén, az úgynevezett Dögtéren. A helybeliek nem örülnek. Keizer Lajos alpolgármestert kísértük el – meghallgatta az érintetteket.

Áldatlanok a közállapotok – panaszolták a lakosok. Éjjel-nappal bömböl a zene, állandó a veszekedés, a perpatvar. Folyamatosan az utcára szemetelnek, és gyakorta előfordul az is, hogy a hulladékot bedobálják a kertekbe. Több idős néni arról panaszkodott, hogy egyszerűen nem meri elhagyni az ingatlanát, merthogy betöréstől fél. Mint mondták, a terményt gyakran lelopják, vagy például az úton parkoló autókat megrongálják.

A helyszínen voltak a karhatalmi szervezetek tagjai is. A rendőrök elmondása szerint érdemi bejelentés, avagy feljelentés nem érkezik hozzájuk, annak hiányában pedig nem tudnak eljárni. Ugyanakkor tény az is, hogy kevéssé visszatartó erővel bír a pénzbüntetés… Szorgalmazták egy hatékonyan működő kamerarendszer beüzemelését.

A városvezetőség nevében azt kérte a rend hivatásos és helyi őreitől az alpolgármester, hogy a jelenlétük legyen érezhetőbb – több alkalommal járőröznek arra. A lakosoknak pedig minden sérelmüket jelezniük kell – tették hozzá.

Ugyan már most is áldatlanok az állapotok, ám a helyiek különösen rossz néven veszik, hogy állítólag a városközpontban élő családok jutnának itt lakásokhoz az esetleges szociális beruházás révén. Mint fogalmaztak, az itteniekkel még úgy, ahogy elvannak, de nagyon félnek attól, hogy teljességgel élhetetlenné válnak a közállapotok a szociális lakások megépülését követően. A környéken lakók több száz aláírással is jelzik beruházással kapcsolatos fenntartásaikat.

Az önkormányzat keresi a megoldási lehetőségeket – fejtette ki a helyettes elöljáró. Folytonosan egyeztet az érintet felekkel. Keresik a legoptimálisabb megoldást.

Megyeri Tamás Róbert

Ui.: Egyesek egyfajta politikai tőkét próbálnak kovácsolni mindebből – folyamatosan a helyhatóság ellen hergelik a lakosokat… – a szerző megj.