A fiatalok itthontartása

Egyeztetést hívtak össze a címbeli témában.

A mezőfényi telephelyű Polipol Mobila Kft. érdekelt és aktívan részt is vállal Nagykároly vidékének gazdasági fellendülésében, demográfiai bővülésében, illetőleg az itteni fiataloknak való jövőépítésben. Csökken az óvodások és az iskolások létszáma, ezzel pedig az oktatási intézmények léte kerül veszélybe, míg az elöregedés az aktív és inaktív népesség közötti egyensúly felbomlásához vezethet – íme, a vidéket érintő problémák.

A társadalmi szerepvállalás ezen kontextusában 2018. május 10-én 12 órai kezdéssel a vállalat mezőfényi telephelyén megbeszélést tartanak, melynek témája: megoldásokat találni a fiatalok itthontartására.

A tanácskozáson a Polipol Mobila Kft. vezérigazgatóin – Knecht Csaba és Brumboiu Dan – kívül részt vesz: Darius Filip, Szatmár megye prefektusa, valamint Pataki Csaba, Szatmár Megye Tanácsának elnöke. Hogy közösen találjanak megoldásokat a vidék fiataljainak itthon tartására, meghívták a vidék önkormányzatainak vezetőit, mint ahogy Durla Călin Szatmár megyei főtanfelügyelőt.

További tájékoztatás a Polipol Mobila Kft-től kérhető, e-mail: office@polipol.ro; tel.: +40 261 807 600; kapcsolattartó: Miculas Hanna