Főhajtás focizással Kaplonyban

Két kiváló emberre, remek újságíróra, rendíthetetlen sportszeretőre talán a legszerencsésebb labdarúgással emlékezni. Ennek a jegyében szervezik meg – immár a második alkalommal – a Fodor István–Romász János-emléktornát.

Minden bizonnyal remek mérkőzéseket tartanak május 5-én, szombaton a kaplonyi sportcsarnokban. A meccsek sorát a pusztadaróciak és a házigazdák kezdik, méghozzá 10 órakor. A szervezők ugyanis a meghívásos tornán részt vevő nyolc csapatot két csoportba sorsolták. Mint ahogy az előző kiírás alkalmával, ezúttal is megtartanak majd minden helyosztót, s így a hetedik helyezésért is igen izgalmas mérkőzésre számíthatunk.

A csoportok a következők: az A jelzésű négyes – Pusztadaróc, Kaplony, RMDSZ, Halmi; a B jelzésű négyes – Mikola, Kálmánd, FC Sajtó, Református Papok.

A mérkőzések rendje a következő: 10.00 – Pusztadaróc–Kaplony; 10.25 – RMDSZ–Halmi; 10.50 – Mikola–Kálmánd; 11.15 – Papok–Sajtó; 11.40 – Kaplony–Halmi; 12.05 – Pusztadaróc–RMDSZ; 12.30 – Kálmánd–Sajtó; 12.55 – Mikola–Papok; 13.20 – Pusztadaróc–Halmi; 13.45 – Kaplony–RMDSZ; 14.10 – Mikola–Sajtó; 14.35 – Kálmánd–Papok. Ezt követően az elődöntőkre, majd a helyosztókat tartják meg.

Fodor István és Romász János egyaránt fociszerető emberek voltak. Mindketten a klasszikus újságírók, azaz szívesen írtak. Törekedtek arra, hogy az Olvasó elé tárják a tényt, a történést, ám mindketten hangsúlyt fektettek arra is, hogy az embereket is megszólaltassák. Ebben rejlett az erősségük, talán a szakma iránti alázatosság mellett ebben lehetnek a fiatalok példaképei: nagyon hamar megtalálták a hangot az akadémikussal, de ugyanakkor a fellépő unokáját könnyes szemmel tapsoló nagymamával, a szőlejét szeretettel kapáló nyugdíjas tanáremberrel, az egykori legendás csatárral. Az emléktorna sajátossága a remek fociélményen túl ez lesz – az szervezők igyekeznek lehetőséget biztosítani az adomázásra, a két kiváló barátról szóló történetek felelevenítésére. Ennek megfelelően a díjátadást követően megtartják az úgynevezett harmadik félidőt: babgulyás mellett, hűs italok kíséretében lehet majd beszélgetni, ismerkedni.

A mérkőzések természetesen ingyenesek, minden focibarátot, újságolvasót szeretettel várnak a szervezők.