Szülőfalujában is bemutatták Pécsi Ferenc könyvét

A korábban parlamenti képviselőként és közgazdászként tevékenykedő, börvelyi születésű Pécsi Ferenc életrajzi ihletésű könyvét mutatták be május 6-án, vasárnap a börvelyi református egyházközség imatermében.

A déli istentiszteletet követően az egyházközség közösségi termében Kátai Tibor lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd Végh Balázs Béla egyetemi tanár, a kötet szerkesztője mutatta be a könyvet és a szerző életútját. Az eseményen Varga Sándor, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának színművésze olvasott fel részleteket a kötetből. A rendezvény dedikálással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Pécsi Ferenc Életem mottója: Igazságosság és szeretet című könyve az idei év első negyedévében jelent meg a kolozsvári Idea Stúdió nyomdájában, szerzői kiadásban. A két részből álló önéletírás első, terjedelmesebb fele a szerző közgazdászi pályáját és parlamenti képviselői munkásságát, valamint gazdaságélénkítő alapítványi tevékenységét mutatja be, második fele pedig a magánéleti epizódokkal ismerteti meg az olvasót.

Végh Balázs

Az alábbi mozgóképes összeállítás a szatmárnémeti bemutatón készült.