Kiállítás és Csík-koncert

Sorsfordító nők az elmúlt 100 évben – az országos RMDSZ Nőszervezete ezzel a programmal kíván értékét felmutatni a jövő nemzedéknek. A Szatmár Megyei Nőszervezet Győrbíró Csilla Emese református vallástanár, szakmódszertani előadó munkáján és közösségépítő szolgálatan át szeretné a mögöttünk lévő 100 év sorsfordító nőit.

Győrbíró Csilla Emese sokoldalú egyéniség, az elmúlt 40 évben iskolákban és gyülekezetekben formálta, tanította és szerette a gyerekeket, és ma is fáradhatatlanul teszi ezt, mert ezt életformájának és hivatásának érzi. 2017-ben pedig munkája elismeréseként megkapta az M. Nagy Ottó-díjat a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől. Győrbíró Csilla Emese kiállítását a Csík zenekar szatmárnémeti fellépése előtt lehet megtekinteni.

Mint ismeretes, május 12-én, szombaton este 7 órakor Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmóniában zenél a Kossuth-díjas magyar népzenei együttes. A rendezvény amellett, hogy minden édesanyának és minden szerető szülőnek szól, jótékonykodásra is lehetőséget biztosít: ez alkalommal a zenei kultúra támogatása a cél. A koncert helyszínén kihelyezett urnákba lehet majd elhelyezni az adományokat.

Az összegyűjtött pénzösszeggel a Szatmár Megyei RMDSZ Nőszervezete és a Gyöngyszem Egyesület a Dinu Lipatti Filharmónia kezdeményezését szeretné segíteni, melynek az a célja, hogy Tasnád várost egy jó minőségű zongorával ajándékozza meg.