Jegesmedvék

Ma, hétfőn, május 14-én 19 órai kezdettel az Északi Színház büféjében, a Grandstandben lesz látható a Harag György Társulat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel és a Látó Szépirodalmi Folyóirattal közösen indított felolvasószínházi sorozatának következő előadása. Ezt május 12-én 16 órától a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét programjában mutatta be a társulat a Havi Dráma SzatmárON program keretében.

Jonas Gardell drámáját Méhes Katalin, Moldován Blanka és Bogár Barbara viszik színre, a bejátszott videofelvételeken révén pedig Frumen Gergő és Keresztes Ágnes is csatlakozik hozzájuk.

Az előadás igazából tragikomédia, melynek középpontjában egy idős anya áll, akinek a sikertelen házassága és a véletlenül becsúszott gyerekek miatt füstbe mentek a tervei. Vegyész szeretett volna lenni, ehelyett inkább felnevelt három gyermeket, akiket néha hibáztat is sikertelen élete miatt. A szöveg néhol viccesen, néhol elég élesen mutatja be az elmagányosodást, megkeseredettséget, céltalanságot, csalódottságot és szeretethiányt.

Gabriel, a legkisebb gyermek egy könyvet ír a serdülőkoráról, amiben szörnyetegnek nevezi az anyját, amit a család nem tud feldolgozni. Az anyának mégis ő a kedvenc gyereke, amit a nővérek nagyon nehezen fogadnak el. Az előadásban, akár az életben is, minden feszültség éppen egy családi ünnep alkalmával ér a tetőpontra.

A felolvasószínházi előadás hossza egy óra, a belépés ez alkalommal is ingyenes.

A Harag György Társulat PR-osztálya