X. Lápfesztivál

Immár tizedszerre tartanak a kaplonyiak Lápfesztivált. Körvonalazódik a fellépők sorrendje. Mint annak lennie kell, hátulról, azaz éjféltől visszafele „építkeznek”, terveznek. A „sztárfellépő” a Sugarloaf nevű zenekar lesz a július 7-én sorra kerülő alkalmon.

Utánuk B. Tóth László irányításával retródiszkót tartanak a labdarúgópályán. Mint Mosdóczi Vilmos polgármester kifejtette, szeretnének késő délutánra oprettelőadást elhozni, ám egyelőre még nem kötöttek szerződést senkivel sem. Az esti, a sztárfellépőkkel már aláírták a megállapodásokat. A község költségvetéséből egyébként idén is 40 ezer lejt szánnak erre a célra. – Évek óta ennyi a Lápfesztivál költségvetése, noha évről évre több pénzt kérnek el a fellépők – mondta a főszervező polgármester.

Akár az előző években a fellépések sora a helyiekkel kezdődik. Vélhetően az óvodások, az iskolások, a nemrégiben megalakult mazsorettcsapat, a fúvósok, az Asszonykórus fog kedveskedni a nagyérdeműnek. Valószínűsíthetően a testvértelepülésekről is érkeznek majd kisebb összeállítással küldöttségek.

Kedvcsináló gyanánt – íme, a tavalyi Lápfesztiválon készült képeink.