Nem az élet ERŐszakos oldalának

Diákokkal szembesítik a párkapcsolaton belüli és a nők elleni erőszak veszélyeit a csíkszeredai Áradat Egyesület és az RMDSZ Nőszervezetének közös iskolai tájékoztató programja keretében. A tavaly nagy sikert aratott tájékoztató idén is hasonló forgatókönyv szerint zajlik: 22 szakembert tart rendhagyó osztályfőnöki órát a témáról 7 megye több mint 3000 diákja számára – köztük Szatmár megyében is, mégpedig Szatmárnémetiben és Tasnádon.

Mindkét helyszínen Dicu Anasztazia pszichológus beszél a diákoknak erről a rendkívül összetett témáról.

A Nőszervezet Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalmának (NEEEM) egyik központi eleme a mentalitásváltás, ezért tartja fontosnak a szervezet, hogy iskolásokat is bevonjanak a programba, és már fiatalkorban elkezdjenek beszélni a témáról, annak súlyos voltáról.

„Az élet ERŐszakos oldala” oktatóprogram témája a bántalmazás, családi, iskolai közegben, párkapcsolati téren, 14–18 éves fiatalok részére. A prevenciós foglalkozás célja: felhívni a figyelmet a téma fontosságára, kölcsönösen tisztelet teli viselkedésre és jól működő, erőszakmentes kapcsolatok kialakítására bátorítani a fiatalokat; információt adni számukra a családi, iskolai és párkapcsolati erőszak formáiról és következményeiről.

A részletekkel rövidesen jelentkezünk.