Magyarország nemzeti kegyhelyein

A nagy érdeklődés miatt, a Szatmári Római Katolikus Püspökség az eredetileg július 2-a és 5-e közötti időre, Magyarországra meghirdetett zarándokút mellett indít egyet korábban, június 18-a és 21-e között is.

Két időintervallumban is szervez zarándoklatot Magyarország legfontosabb nemzeti kegyhelyeire a Szatmári Római Katolikus Püspökség. Eredetileg a július 2-a és 5-e közötti időre hirdették ezt meg, de mivel sokan jelentkeztek, a szervezők úgy döntöttek, hogy egy korábbi időben, június 18-a és 21-e között is megszervezik a zarándokutat.

Így június 8-ig most újra lehet jelentkezni Mekker Enikőnél a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, az 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt, illetve a 0261-714 955-ös illetve a 0744-483 444-es számok valamelyikén. Aki pedig úgy dönt, hogy elindul, már első napon eljut Mátraverebély-Szentkútra, ahol a remetelakok, valamint Szent László király nyomának megkeresése után részt vesz a Sarlós Boldogasszony tiszteletére bemutatásra kerülő ünnepi szentmisén. A zarándokok ezt követően Pásztóra, majd Hollókőre utaznak, a szállást pedig Budapesten, a Római part közelében foglalják el.

A második napon Visegrádra látogatnak, onnan István király szülőhelyére, Esztergomba, ahol a főszékesegyházban szentmisén vesznek részt, és belépést kapnak a kincstárba, az altemplomba és a Panoráma-terembe is. A Mária Valéria hídon átsétálnak a szlovákiai Párkányba, ahonnan az Ipolyon átkelve érnek vissza Magyarországra. A nap egyik utolsó programpontjaként az immár kisbazilika rangra emelt kegytemplomban, Márianosztrán, a czestochowai Mária képe előtt imádkoznak és a kálvárián elmélkednek, ahonnan szép kilátás nyílik a falura.

A harmadik napon ellátogatnak az Országházba, ahol megtekintik a Szent Koronát is. Belépnek a Szent István bazilikába és imádkoznak a Szent Jobb kápolnában. A Halászbástya, Szent István lovas szobra, a Szentháromság-oszlop, a Mátyás templom, a Hősök tere felkeresése, majd esti sétahajózás margitszigeti pihenéssel, a zenélő szökőkút megtekintésével mind a budapesti program részeit képezik. A tartalmas időtöltés után, a negyedik napon Máriabesenyő és Máriapócs érintésével érnek haza a zarándokok.

A jelentkezni vágyók és a több információra igényt tartók felkereshetik a szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalt, ahol bővebb felvilágosítást kapnak.

Közlemény