Rövidesen: piknikezés a Somosban

Újabb városfejlesztési tervet fognak megvalósítani a közeljövőben a Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében. A Somos szabadidőpark létrehozásáról szóló projekt finanszírozásáról szóló szerződést a múlt héten írta alá Kovács Jenő nagykárolyi polgármester az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség kolozsvári székhelyén.

A projekt összértéke 11,95 millió lej, amelyből a nagykárolyi önkormányzat saját hozzájárulása: 2%, azaz 239 000 lej.

A projekt révén rendezik a Somos elnevezésű városrészt, mely jelenleg igencsak elhanyagolt. Egyébként jelenleg szemétkupacok találhatók a mocsaras 46 000 négyzetméternyi területen.

A leendő Somos szabadidőpark közepén egy füves terület lesz, melyből számos ösvényen juthatunk el a játszóterekhez, fitneszező helyekre, sportpályákhoz. Mindahányat kis erdős rész ölel körbe. Két részt elkülönítenek a fogyatékkal élő gyerekek, illetve felnőttek számára. A tervezők gondoltak a családokra is: több elkülönülő részt is terveznek, melyekbe a kisebb közösségek vonulhatnak félre. A kilátogatókra a mai elvárásoknak megfelelően wi-fi-csatlakozási lehetőség vár, ugyanakkor a közvilágítást is kivezetik oda, illetőleg kamerarendszert alakítanak ki a közbiztonság megtartása érdekében – mondta el Carmen Egli, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal projektirodájának vezetője.

Az előző nyáron a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal szerződött – szintén a POR keretében – a város toronyházainak hőszigeteléséről. Az a beruházás 2 686 249 lej összértékű, amelyből 1,6 millió a vissza nem térítendő támogatás. A kivitelezés jelenleg is zajlik.

Közlemény