Ingyenes ivartalanítás Nagykároly vidékén?

Kevéssé segítőkészek a Nagykároly övező települések önkormányzatai – panaszolta el a Nagykárolyi Anziksznak Mia Ardelean, a nagykárolyi Puffi Egyesület vezetője. Mint mondta, mindahány község vezetőségét megkereste, hiszen ingyenes ivartalanítás végett látogatnának el a falvakba.

Egyelőre azonban nem kapott érdemi választ. Egyszerűen a helyhatóságoknak nincs tudomásuk arról, hogy mennyi állatuk van az embereknek. Nyilvántartás nélkül pedig nehéz megszervezni egy ilyen akciót – fejtette ki a civil szervezte vezetője. Az elképzelésük az, hogy minden településre ellátogatnának, és egy-egy ilyen alkalom keretében a macskákat és a kutyákat ivartalanítanák, mégpedig díjmentesen. Az önkormányzatoknak mindösszesen az orvosok szállási költségét kellene biztosítaniuk. A „puffisoknak” az a kérésük, hogy a megnevezett időpontokat hirdessék meg a lakosság körében a helyhatóságok, és mérjék fel, hogy hozzávetőleg hány állat ivartalanítására lenne szükség.

Mint Mia Ardelean elpanaszolta, holott mindahány vidékbeli önkormányzatot tájékoztatta erről, érdemi választ, időpont-javaslatot eleddig nem kapott. Kifejtette: természetesen nem adja fel, a továbbiakban is keresni fogja az elöljáróságokat.

Hozzátette: Nagykárolyba nagyon sok kóbor állat érkezik a környező településekről, s ez ellen kizárólag ilyen jellegű akciókkal lehetne fellépni.