Szép volt, Viki!

Magabiztosan nyert ma hazai pályán a Román Kupa megyei elődöntőjében a Nagykárolyi Victoria VSK. 6–3-ra győzött a Szaniszlói Recolta ellen – ám utóbbi csapat is dicséretet érdemel, például 3–0-ról képes volt „felállni”. A lényeg: a károlyiak holnap Mikola ellen lépnek pályára, s amennyiben sikerül nyerni, akkor a nagybányaiak ellenében juthatnak tovább a kupa régiós szakaszába.

Pont ez, a zonális szakaszba való kerülés a cél – ismerte el érdeklődésünkre Tabi Zsolt edző. A károlyi ifi csapat mestere elmondta: elégedett a mérkőzéssel; ugyanakkor túlságosan könnyen kapták a gólokat. Egyszerűen a srácok lazítottak 3–0-ás állásnál, és ez megbosszulta magát. A középpályán a fiúk nem fogták az embert – fogalmazott. Addig szépen játszottak, s utána is sikerült visszaszerezni a meccs irányítását. Számos helyzetet kiharcoltak, építették a játékot. A hazai győzelem nem volt kérdéses. Ám hiányosság az, hogy könnyen kapnak gólt – tette hozzá.

– Szeretnénk holnap a döntőben nyerni, hogy játszhassunk holnapután a megyeköziben. Csütörtökön ott náluk, Nagybányán, szombaton pedig idehaza, Nagykárolyban szeretnénk győzni – nyilatkozta Tabi Zsolt.

A nagykárolyiak kerete: Preg – Varga, Mihale, Nyéki, Mărneanu – Babici, Boldizsár, Nyilvan, Bákai – Kóter, Hevele. Cserék: Kótert Hóhágyi váltotta; Hevele Márk helyére Ghic állt be; Schuller Babici helyére, Țoca Boldizsár helyére, Szilágyi B. Nyilvan helyére, Balog állt be Bákai helyére; míg Bîrle Varga helyére állt be.

Károlyi gólszerzők: Kóter a 3. percben; Mărneanu a 20. percben; Bákai a 32-ben; míg az első félidő végén kóter talált be ismét. A második félidőben: Hóhágyi a 72-ben; Szilágyi a 82 percben.