Van remény a Szatmárnémeti 1-es Posta épületének a felújítására?

Magyar Lóránd Szatmár megyei RMDSZ-es képviselő választ kapott kérdésére a távközlési minisztériumtól.

„Biztató, hogy a Román Posta válasza szerint az idei befektetési tervben benne van a Postapalota épületének felújítása, amelyet a 2018-as évi költségvetésből fedeznének, ám a válasz azt sugallja, hogy a munkához a rendelkezésre álló pénzalap függvényében látnak, így nem lehetünk teljesen optimisták a modernizálás kapcsán” – mondta Magyar Lóránd azt követően, hogy a szatmárnémeti 1-es Posta épületének a felújítása érdekében fordult Petru Bogdan Cojocaru távközlési miniszterhez.

A távközlési miniszter válaszában a minisztérium alárendeltségébe tartozó Román Posta vezérigazgatóját, Costin Tudort idézte, miszerint a posta 2018-as befektetési tervének részét képezi a szatmárnémeti Mihai Viteazu utca 2. szám alatt található 1-es Posta épületének felújítása, modernizálása. A Román Posta arra is kitér, hogy a 2016-os évben az épület belső terében végeztek részleges felújítási munkálatokat és kijavították a fűtéshálózat hibáit is, hogy jobb körülmények között fogadhassák az ügyfeleket és az ott dolgozók is megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat.

A szatmáriak által Postapalotaként emlegetett ingatlan, a város egyik legimpozánsabb épületeinek, azonban felújításáról az elmúlt 25 évben csak ígéretek szintjén volt szó és rendkívül rossz állapotban van.

Közlemény