Hazai pályán juthat tovább a Viki

Jó mérkőzést játszott Nagybányán a Nagykárolyi Victoria VSK. Döntetlennel, ám lélektani előnnyel térhetnek haza a fiúk, s készülhetnek a szombati visszavágóra. Amikor is minden bizonnyal szükségük lesz az itthoniak buzdítására. Aki teheti jöjjön el, a 17.30 órakor kezdődő meccsre!

Mint ismeretes, a Victoria VSK-nak zsinórban negyedszer is sikerült megnyernie a megyei ifi bajnokságot. A 19 éven aluliak megmérettetéssorozatának kvázi döntőjét tegnap játszották a szatmárnémeti Olimpia stadionjában, s a károlyi srácok büntetőrúgásokkal felülmúlták a Mikolai Túr csapatát. Nem sok ideje volt pihenni a „vikiseknek”, hiszen ma már Nagybányán a szomszédos megye bajnokcsapatával kellett játszaniuk.

A Nagybányai Minaur ellen az első félidőt a Nagykárolyi Victoria VSK dominálta. Hevele Márknak sikerült is betalálnia. Több támadásuk is volt a károlyiaknak, kétszer is a kapufa hárított. Preg Dánielnek is akadt feladata, de magabiztosan védte a „vikisek” kapuját. A második félidőt jobban kezdte a szurkolók által buzdított hazai csapat, ám nem sikerült gólt szerezniük, mígnem a kolozsvári bíró büntetőt nem ítélt. Tabi Zsolt nagykárolyi edző elmondása szerint legalábbis kétséges volt a sípmester döntése – nem történt buktatás… Mindazonáltal egyenlített a Minaur. A folytatásban feltámadt a károlyi alakulat, s mindezt sikerült is góllá váltania: Mărneanu jegyzi a találatot. A 88. percben újra egyenlített a bányai csapat, s a mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult.

Tabi Zsolt edző kifejtette: összességében elégedett a játékkal. Érzése szerint az idegenben lőtt gólok révén előnyben van a csapata. Persze ezzel együtt jó játékkal meg kell majd nyerni a hazai mérkőzést. A visszavágóra, a szombaton 17.30-kor kezdődő találkozóra mindenkit nagy szeretettel várnak, mint fogalmazott: szükség lesz a nézők buzdítására.