TIFF-karaván

A TIFF-karaván immár a kilencedik kiírását éli, és készen is áll az útja megkezdésére. Az első állomás: Nagykároly. A helyi nézőket két este is a kastélykertbe várják. Az első alkalomkor a Hawaii című filmet lehet megtekinteni. Az legújabb filmalkotás szereplője: Dragoș Bucur színész. A következő estén A viszkis című filmet lehet megnézni.

június 12., kedd, 21.45 óra

Hawaii

r. Jesús del Cerro | Románia, 116’

főszereplők: Dragoș Bucur, Andi Vasluianu, Rodica Lazăr, Cristina Flutur

június 13., szerda, 21.45

A Viszkis

r. Nimród Antal | Magyarország, 126’

főszereplők: Bence Szalay, Zoltán Schneider, Piroska Móga, Viktor Klem

Filmul, bazat pe fapte reale, îl are în centru pe Attila Ambrus, un maghiar din România, născut în Miercurea Ciuc, care în anii ’80 a fugit din ţară, devenind apoi jucător de hochei de gheaţă. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de bănci din Ungaria, devenind un Robin Hood modern al societăţii maghiare. Înainte de fiecare jaf, obişnuia să bea un pahar de Whisky, fapt ce i-a atras porecla care acum stă la baza brandului său privat de ceramică – „Banditul Whisky”.

***

bővebben: http://www.tiff.ro și http://www.facebook.com/caravanatiff.

***

A TIFF Karavánt a Román Film-népszerűsítő Egyesület (Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc) szervezi az Europa Cinemas és az Országos Cinematográfiai Központ segítségével. Támogatók: Transilvania Bank, Staropramen, Romgaz. Hozzájárulnak: Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ.