Véndiáktalálkozó

Július 13-14-én tartják az idei Véndiáktalálkozót. A találkozó részeként avatják Szatmárnémeti díszpolgárává Tóth László nyugalmazott matematikatanárt.

A Véndiákszövetség már javában szervezi az idei találkozót, melyre most is több ezer résztvevőt várnak a világ minden tájáról – olyanokat, akik Szatmárnémetiben érettségiztek, vagy fejezték be középiskolai tanulmányaikat, iskolától függetlenül.

A találkozó időpontja július 13-14 lesz: a pénteki nap a kulturális és sportprogramoké, a szombat pedig a hagyományos találkozóé, az ünnepi bevonulásé és az éjszakába nyúló bulié lesz.

„Július 13-án koszorúzással indul majd a program a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ahol az érdeklődők megtekinthetik a felújított udvart és épületet is. A programtervezetben szavalatok és komolyzenei koncert is szerepel és idén is szeretnénk sportversenyt is szervezni pénteken a találkozóra érkezőknek” – tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől.

Július 14-én a Református Gimnázium udvarán, a hagyományos helyszínen kerül sor a kerek évfordulós osztályok felvonulására, az épületben pedig több kiállítás megnyitójára is. Már biztos: Erdei Péternek az egykori villanytelepről szóló könyvének fotóanyagát is láthatjuk, valamint látogatható lesz az Erdélyi Kárpát Egyesület EKE Art című természetfotó-kiállítása is. Szőlősi Hauler Orsolya, Hauler István egykori ismert és elismert tanár unokája is fotókiállítással érkezik a találkozóra. „Több könyvbemutató kapcsán is tárgyalások zajlanak, hamarosan véglegesíteni fogjuk ezek listáját” – mondja Gönczy.

A szombati nap csúcspontja Tóth László nyugalmazott tanár és iskolaigazgató díszpolgárrá avatása lesz. Szatmárnémeti Tanácsa hetekkel ezelőtt döntött megtisztelő cím adományozásáról, ezt pedig összekötik az ünnepelt véndiáktalálkozós látogatásával.

Közlemény