Szatmár és Máramaros megyék bajnoka: a Viki

Igazi dráma után jutott tovább a Nagykárolyi Victoria Városi Sportklub U 19-es labdarúgócsapata. 2–0-ra vezetett az ellenfél, mi több, emberhátrányba került a hazai csapat, mégis sikerült egyenlíteni, és az idegek harcát is a károlyi srácok nyerték a Nagybányai Minaur ellenében.

Öt nap alatt négy mérkőzést, ráadásul sorsdöntő meccset játszott a Victoria. Ennek megfelelően igen fáradtan vágott neki a találkozónak a Tabi Zsolt–Marius Botan-edzőpáros által felkészített csapat: Preg – Varga, Nyéki, Mihale, Hóhágyi – Schuller, Boldizsár, Nyilván, Kóter – Hevele, Mărneanu.

Kicsit álmosan kezdték a meccset a károlyi srácok, ennek megfelelően kaptak is egy gólt. Az első félidőben nem is sikerült talpra állnia a „vikinek”. A második félidő elején a bíró lett a meccs főszereplője. Sárgalapos figyelmeztetést adott Hevele Márk támadónak. Tulajdonképpen jogosan, tényleg nekiszaladt a védőjének egy hosszú labdáért folytatott küzdelemben. Ellenben semmiképpen sem tűnt szándékosnak a fault, s az első játékrészben már kapott egy lapot (akkor vélhetően szimulálásért, annak ellenére, hogy a védője hozzáért…) A sípmester talán beérhette volna egy szóbeli figyelmeztetéssel.

A károlyi játékosok a jogtalan ítélet miatt kapkodni kezdtek, s az amúgy ügyesen és okosan kontrázó bányaiak találtak is egy gólt. Gyakorlatilag feladhatta volna a mérkőzést a „Viki”. De nem úgy tett! Többek között Rareș Nyilván vezetésével egyre-másra rohamoztak, noha számbeli hátrányban is voltak, sőt, a károlyi csapat nem cserélt (valószínűleg a meccs-sorozat okán „elfogyott” a cserepad). Sikerült az egyenlítés. Előbb Boldizsár talált be, majd Nyilván. Idegenben, azaz Bányán is 2–2 volt, így jöhettek a tizenegyesrúgások.

Az idegek harcát pedig magabiztosan nyerte a károlyi csapat. Preg Dániel mindjárt az első büntetőt hárította, és még egyet majdhogynem kivédett. A károlyi játékosok mindahány rúgást góllá váltották – előbb Hóhágyi, majd sorban Nyéki, Nyilvan, Kóter és Varga. Nem is maradt más hátra, mint az örömtánc. A „Vikinek” ismét sikerült a területi szakaszba jutnia Szatmár és Máramaros megyék bajnokcsapataként.

– Az öröm annál is nagyobb, hogy 2–0-ról sikerült felállnia a csapatnak – nyilatkozta Tabi Zsolt edző. – Ugyan bíztunk abban, hogy sikerül továbbjutnunk, de számítottunk arra, hogy nagyon nehéz lesz a mérkőzés. Komoly játékerőt képvisel a Minaur… Jól játszottak, jól tartották a labdát. Szerintem az első sárga lapunk, amit Hevele Márk kapott, nos, az túl könnyen jött. Egy hasonló esetnél – két napja Nagybányán – a bíró büntetőt ítélt ellenünk. A második lapja már jogos volt, tényleg belement a védőbe a játékosunk, ám nem szándékosan, nem kellett volna kiállítani. Hogy tíz emberrel sikerült egyenlíteni, az azt jelenti, van tartása ennek a csapatnak. Azt jelenti, hogy érdemes foglalkozni a focival Károlyban. Örülök, hogy a közönség ilyen nagy számban szurkolt nekünk. Külön öröm az, hogy a játékosaink nevét skandálták a büntetőrúgásoknál. Ismerik őket. Ezen az úton szeretnénk továbbmenni. Tehetségük van a gyerekeknek, és arra szükség is lesz a zonális döntőben, ahol ugye 12 megye legjobb hat csapata találkozik – fejtette ki Tabi Zsolt edző.