Mindannyiuknak gratulálunk!

Igazán különleges környezetben: a nagykárolyi kastélykertben ma tartották meg az Olimpiai Futás 2018 elnevezésű rendezvényt. Az alkalmon több mint 250 Szatmár megyei fiatal vett részt.

Őket több tucatnyi szülő, nagyszülő, diáktárs és tanár biztatta. A futóverseny 15.30 órakor kezdődött el, mégpedig több kategóriában: I–IV. osztályosok, V–VIII osztályosok, IX–XII osztályosok, illetőleg szabad kategória.

A sportesemény kezdetén Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság igazgatója olvasta fel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Thomas Bach-nak az olimpiai nap alkalmából írt üzenetét. Ebben mindenkit arra buzdítanak, hogy sportoljanak, majd igyekezzenek megosztani a sporthoz kötődő örömeiket.

A romániai országos olimpiai akadémia Szatmár megyei kirendeltségének igazgatója, Alexandru Contraş, az esemény főszervezője mindahány résztvevőnek adott egy-egy Olimpic Day felirattal ellátott felsőt. Ezután megkezdődött a tulajdonképpeni verseny, melyet Ioan Mărneanu oktató felügyelt.

Végeredmények:

elemisták

  • lányok: 1. helyezett: Kürti Csilla, 2. helyezett: Baias Delia, 3. helyezett: Kiss Kitty
  • fiúk: 1. helyezett: Pakulár István, 2. helyezett: Mateoc Darius, 3. helyezett: Benke Eduard

általános iskolások

  • lányok: 1. helyezett: Cura Roxana, 2. helyezett: Medve Monica, 3. helyezett: Grecu Daniela
  • fiúk: 1. helyezett: Császár Alex, 2. helyezett: Roșu Raul, 3. helyezett: Fazica Adrian

középiskolások

  • lányok: 1. helyezett: Kinczel Antónia, 2. helyezett: Serghianca Simina, 3. helyezett: Andriuca Iulia
  • fiúk: 1. helyezett: Săveanu Daniel, 2. helyezett: Müller Tiberiu, 3. helyezett: Oros Gabriel

szabad kategória

  • férfiak: 1. helyezett: Lakatos Tiberiu, 2. helyezett: Bobotan Andrei, 3. helyezett: Pașca Daniel

Mindahány résztvevő emléklapot és emlékérmet, Olimpic Day felirattal ellátottat kapott. A nyertesek további okleveleket és a román olimpiai bizottság jelképével ellátott diplomákat is hazavihettek.

A szervezők: a romániai országos olimpiai akadémia Szatmár megyei kirendeltsége, Szatmár megyei Tanfelügyelőség, nagykárolyi Elméleti Líceum, Nagykároly Polgármesteri Hivatala, Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság.

Közlemény