Fontos beruházások

– Négy város képviseltette magát tegnap Tordán azon az alkalmon, amelyen a mobilitási projekteket írtuk alá – fejtette ki Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. A Regionális Operatív Program (POR) 2014–2020 keretében megvalósuló észak-nyugat-romániai támogatásokat keretében Nagykároly két, összesen 13 millió euró értékű pályázatra nyert támogatást.

– Az egyik költségvetése 8,5 millió, a másik pedig 4,5 millió euró. Nagyon örülök ennek a két szerződésnek. Főleg annak a tekintetében, hogy Nagykároly mellett mindössze Torda, Bethlen és Dézs városok nyertek meg hasonlókat, noha harminchárom város van ebben az észak-nyugat-romániai régióban… – tette hozzá az elöljáró.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közösségi felületén megjelent közlönyben az is szerepel: ezek a mobilitási projektek azért fontosak, mert mintegy megkoronázzák az eddigieket. – Ezzel a négy projekttel befejeződik a város infrastrukturális felújítása. A várost átszelő főút, az állomás út, meg még pár utca, továbbá járdák felújítása, zöldövezet rendbetétel, kerékpárút-hálózat bővítése, ez mind-mind nagyon fontos Nagykároly szempontjából! Nagyon szeretném, ha már júniusban meghirdetnénk a közbeszerzési eljárást. És aztán folytatódik az eljárás, a lényeg, hogy tavaszra már aláírt kivitelezési szerződéssel rendelkezzünk. Három évünk van a megvalósításra, de ha nem is fejezzük be jövőre, remélhetőleg 2020-ban elkészülünk – nyilatkozta a polgármester.

Közlemény