Tanácsülés pózolás nélkül

Úgy tartják, ha a sajtó mindig arról számol be, hogy a postást megharapja a kutya, az unalmassá válik. Az a hír, ha a postás harapja meg a kutyát. Nos, ma soron kívüli gyűlést tartott a nagykárolyi önkormányzati döntéseket meghozó testület, s láss csodát: cirkusz nélkül megbeszélték a megbeszélnivalókat.

Megszavazták például a 3-as számú óvoda épületének telekkönyvezéséről szóló határozatot. Mint Kovács Jenő polgármester elmondta, európai uniós forrásokból szeretné az önkormányzat felújítani az oktatási intézmény otthonául szolgáló ingatlant. Az iskolaépületek telekkönyvi helyzete kezd lassacskán rendeződni, ellenben az óvodáké egyelőre rosszul áll – fejtette ki az elöljáró a tanácskozás keretében.

A nagykárolyi toronyházak hőszigeteléséről szóló projekt kibővítéséről is határoztak. Annak okán, hogy úgy tűnik, Nagykárolynak lehetősége van újabb pénzösszegeket megpályázni a tömblakások hőszigetelésére, Kovács Jenő polgármester nemrégiben arra buzdított mindenkit, hogy mihamarabb és minél több helyen alakuljanak meg a lakóközösségek, merthogy csak azokon keresztül lehet részt venni ebben a beruházásban. A projekt amúgy a mostanihoz hasonló lesz – fejtette ki. Azaz amint jelenleg a tízemeletes toronyházak hőszigetelése zajlik, a jövőben ugyanúgy történne a négyemeletesekké. A költségek java részét európai uniós alapokból fedeznék, az önkormányzat is hozzátenné a saját részét, illetve akár kedvezményes kölcsönzési lehetőséget biztosítana a lakosoknak.

Az elöljáró nyomatékosította, hogy a helyhatóságnak kizárólag jogi személyiséggel rendelkező lakóközösséggel áll módjában szerződni. Ezért javallja a tömbházakban lakóknak, hogy alakítsák meg ezeket a szervezeteket.

(megyeri)