Holnap: Nyárindító fesztivál

A mezőfényi Fröhlich Sport és Kulturális Egyesület szervezésében idén is megtartják a Nyárindító Fesztivált Mezőfényen. Holnap, június 24-én, vasárnap 15 órai kezdéssel tartják a hivatalos megnyitót, majd a mazsorettek vonulnak fel a helyi fúvószenekar kíséretében.

A fényi óvodások és kisiskolások mutatják be a későbbiekben az alkalomra összeállított műsoraikat. A helyi felnőtt tánccsoport is előadással fog kedveskedni, és színes nótacsokorral érkezik a Mánc Imre karnagy vezette Kaplonyi Asszonykórus. A nagykárolyi Lustige Schwaben, illetőleg a nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport folytatja a sort, majd a székelyhídi Control Dance. Lesz karatebemutató, illetőleg kangoo jumps is.

A koncertek sora este 8 órakor kezdődik, előbb Kalapács Józsi és Tóth Reni, majd 9-től a debreceni Abrakazabra zenekar lép fel. Természetesen fel-feltűnik a fényi Templfi Erik is fellép – ellenben ez egyelőre legyen meglepetés… Este 10 körül Radics Gigi áll a színpadra.

A fényi önkormányzat és a Fröhlich Egyesület szervezte délutánon persze strudlit is ehetünk, vagy éppen kürtős kalácsot, arcfestés és gumivár vár a gyerekekre, továbbá számos más meglepetés.

Íme, a tavalyi fesztiválon készített képeink és mozgóképes összeállításunk.