Már lehet osztályt és asztalt foglalni

Szinte végleges a találkozó programja, újabb részleteket tudtunk meg Gönczy Gábortól, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség elnökétől.

Idén július 13-án és 14-én tartja hagyományos, több ezer embert megmozgató találkozóját a Véndiákszövetség. Az elmúlt napokban az esemény számos programpontja véglegesítődött, Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől pedig újabb részleteket tudtunk meg a rendezvényt illetően.

Az elmúlt évekhez hasonlóan sportesemények kísérik a Véndiáktalálkozó nyitányát, melyek már csütörtökön elkezdődnek, majd pénteken folytatódnak. Az első napon egy meghívásos asztaliteniszversenyt tartanak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornatermében, Ligeti László Zoltán egykori tanítványainak részvételével, majd pénteken újabb versenyen bizonyíthatnak a beiratkozó véndiákok.

A pénteki napon a Dinu Lipatti Filharmóniában tartott ünnepi megnyitón Kruzlics János szavalata köszönti a résztvevőket, majd fellép Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész és Dr. Duffek Mihály zongoraművész. Scheitli Krisztina zongorajátékkal, diákok pedig neves szatmári költők verseinek szavalatával teszik színesebbé a megnyitót. A fellépők sorát erősíti a Székesegyház kórusa is, Varga Péter vezényletével.

Szombaton a Református Gimnázium udvarán, vagyis a hagyományos helyszínen folytatódik a Véndiáktalálkozó, ahol a program része lesz Tóth László nyugalmazott tanár és iskolaigazgató díszpolgárrá avatása. Számos kiállításmegnyitó és könyvbemutató került a programba, amit a délutáni-esti buli koronáz majd meg. Ezen fellép a Strangers zenekar és természetesen Vargáék is fantasztikus hangulatot teremtenek a jól ismert véndiák-slágerekkel.

A Véndiáktalálkozó szombati napjára asztalok foglalhatók személyesen minden hétköznap 17 és 20 óra között az RMDSZ-székházban, illetve telefonon a 0725245970-es számon. Azok a kerek évfordulós osztályközösségek, akik péntekre vagy szombatra foglalnának termet az osztályfőnöki óra megtartása céljából, Papp Piroskánál jelezhetik igényüket személyesen a Református Gimnáziumban a munkanapok délelőttjén, vagy a 0721492821-es telefonszámon.

Közlemény