X. Lápfesztivál

Rendhagyó módon felvonulással kezdődik a kaplonyiak közösségi ünnepe. Egyébként holnap immár tizedszerre tartják meg Lápfesztivált.

Mosdóczi Vilmos polgármestertől megtudtuk, hogy a tavaly alakult mazsorettcsoport tagjai masíroznak majd az iskolától a falunapi rendezvény helyszínére, azaz a labdarúgópályára. Velük tartanak a jó közösségé kovácsolódott csőszök is – mint az elöljáró felelevenítette, kérték, hogy ők is jöhessenek, és be is mutatják ezúttal is a táncösszeállításukat.

A felvonulás délután 3 órakor kezdődik, és körülbelül 15.30-kor már a helyi óvodások és kisiskolások állnak a színpadra. Előadással szolgál majd a mazsorettcsapat, a csőszök, később pedig bemutatkozik az ifjúsági fúvószenekar. 16.40-től Koch Vanessza fog énekelni, és nótacsokorral érkezik a Kaplonyi Asszonykórus is. A felvidéki testvértelepülés, Imely szintén énekkarral fog kedveskedni. Egyébként a lápfesztiválra ellátogatnak a napkoriak, a tátiak, a taktaszadaiak, illetőleg Káppátaljáról a salánkiak – mindannyi testvértelepülése Kaplony községnek. A falunap rendezését egyébiránt a helyi Crescendo Kulturális Egyesület vállalta magára – értesültünk róla.

A nagykárolyi Lead and Follow Táncegyesület növendékei, a fúvószenekar is kedveskedik majd a kilátogatóknak, kora estétől pedig a meghívott előadók lépnek színpadra. Elsőként Balázs Pali, majd a nagykoncertet megelőző egyórás felkészülés alatt a tűzoltók szolgálnak látványoságokkal. Muri Enikő vezetésével 21-kor lép színpadra a Sugarloaf együttes.

A koncert után a helybeli Dj Ráspi irányításával szabadtéri diszkózásra lesz lehetőség, míg éjfélkor bő negyedórás tűzijátékban lehet gyönyörködni.

Számos helyi, illetve vidékbeli asszonycsapat fog strudlit készíteni, és egyéb finomságot is lehet majd kapni a Lápfesztivál helyszínén. Minden szórakozni vágyót szeretettel várnak.

Ráhangolódás gyanánt a tavalyi, a tavalyelőtti és az azt megelőző Lápfesztiválon készült képeinkkel szolgálunk.