A község ünnepe Piskolton

Piskolt községet szerte a megyében, illetőleg azon túl a helyi kisebb-nagyobb gazdálkodói, különösképpen a zöldségtermesztői révén ismerik. Ennek okán a Zöldségtermesztők Fesztiváljának nevezték el a községi ünnepet, melyet ma tartottak meg.

A piskoltaik szép számban gyűltek össze már a hivatalos megnyitóra is. Egyházi áldással vette kezdetét az alkalom, majd Varga Cosmin polgármester, később pedig Kovács Endre alpolgármester fejtette ki, hogy szerintük kell lennie egy közösségi ünnepnek. Egyetértett ezzel Erdei D. István parlamenti képviselő, mint kifejtette, ennek okán is érzi fontosnak azt, hogy évről évre részt vegyen a rendezvényen. Mások mellett Balogh Sándor megyei tanácsos is köszöntötte az ünneplőket, átadta Pataki Csaba, a megyei önkormányzat elnökének üdvözletét.

Időközben erős szelek érkeztek. A szervezők a közbiztonságra gondoltak, így kisebb halasztást kértek. Szerencsére a vihar mégis elkerülte Piskoltot, így az eredeti műsorrendnek megfelelően folytatódhatott a rendezvény.