Nagybetűs edző

Szabó Andrea edzővel beszélgetett Czimerman Adrienn, hiszen Andi újabb edzői képesítést kapott, méghozzá nem is rég, az előző hónapban, júniusban.

– Egyszerű kérdés. Mit jelent számodra a sport?

– Egyszerű kérdésre egyszerű válasz: MINDENT! Illetve, a szeretteim után mindent. Egészség, közösség, barátok, kihívás!

– Nagyon sokféle edzésforma létezik. Ha jól tudom, te is többel foglalkozol. Mesélj róluk egy kicsit!

– Igen, több edzés típust is tartok, most épp 5 félét! 11 éve kezdtem az aerobikkal, aztán a pörgős edzés mellé 8 éve társítottam egy nyugodtabb, inkább talajon végezhető edzéstípust is a pilatest, így gondolva arra, hogy szinte mindenkinek a kedvére lehet tenni a két edzés valamelyikével. Aztán csak nem nyugodtam, és kellett egy újabb kihívás, így kezdtem el 3 éve a trambulinos edzéseket! Nagyon szórakoztató és egyben jól megdolgoztat a trambulinozás. A trambulinon ugrálva egész 180-ig is föltoljuk a pulzust, szóval ott ruha szárazon soha sem marad! De egy kolozsvári sportnap alkalmával beleszerettem a deepWORK-ba, és óriási meglepés ért, amikor megtudtam, hogy a képzés és úgy az egész romániai bázisa ennek az edzésformának itt van Szatmáron! Fel is vettem velük a kapcsolatot és 2 éve van deepWORK Nagykárolyban is. És amire a legbüszkébb vagyok, az a legutóbbi vizsgám: a bodyART! Rengeteg munka, kitartás kellett hozzá, fáradtságot nem kímélve jártam Szatmárt, hetente többször is, ha kellett… De sikerült és bodyART-edző lettem idén júniusban! Mindegyik edzésformát szeretem, hiszen ha nem ez lenne a helyzet, nem tudnám csinálni, biztatni és magammal húzni a lányokat az edzések során. A bodyART nekem nem csak egy edzés, hanem életforma, nagyon sok dolgot másképp gondolok, amióta jobban beleláttam ennek az edzésnek a rejtélyeibe.

– Közösségi oldalaidon sokszor láthatjuk, hogy különféle edzéseken veszel részt, külföldön is. Eddig milyen eseményekre sikerült eljuss? Vannak-e tervek ilyen téren a jövőre nézve?

– Minden olyan sporteseményen próbálok részt venni, amit itt rendeznek a közelben, értem ez alatt Szatmárt, Debrecent, Nyíregyházát. Kazincbarcikán is voltam idén és nem utolsó sorban: Budapest. Bár Pestre csak az igazán nagy eseményekre szoktunk menni, ugyanis ritkaságszámba megy, ha egyedül érkezem az ilyen sportnapokra. Ennek örülök a legjobban, hogy a lányok, akikkel együtt edzünk, részt vesznek ezeken a napokon. Idén még biztosan lesznek olyan események, ahová elmegyünk, de lesz itt Nagykárolyban is! Augusztus 10-én Czikle Klaudia zumbaedzővel lesz egy jótékonysági sportdélutánunk. Bővebbet erről egyelőre nem árulnék el, még egyeztetés alatt áll a helyszín.

– Mióta is foglalkozol a sporttal? Mi motivál abban, hogy edzéseket tarts?

– Én magam miatt kezdtem el sportolni, fogyni szerettem volna, de annyira jót tett nekem az akkori életmódváltásom, hogy amikor az edző, akihez jártam tornázni elköltözött külföldre és engem kért meg, hogy tartsam tovább az edzéseket, már le sem tudtam állni, és amint az előzőekben leírtam, így építettem fel azt a sok edzést, amit most tartok. A magyarországi kapcsolatokról nem is meséltem! Megfizethetetlen az érzés, amikor Péntek Enikő vagy Katus Attila a tömegből kiszúr és odajön hozzánk. Valamint augusztusban, idén már harmadik alkalommal lesznek reggeli edzések, mégpedig hétfő, szerda, péntek elosztásban reggel 7-től.

– Sokat hallunk felőled a sport terén. De azon kívül, hogy remek edzéseket tartasz, mivel foglalkozol?

– Az edzések mellett van nekem egy hétköznapi állásom is, referensként dolgozom egy közjegyzői irodában. Szóval van nekem hétköznapi foglalkozásom, szoktam én is főzni, nyűgös lenni, mint mindenki. Nézek néha tévét, fészbúkozok, de az igazi feltöltődés, a kikapcsolódás – a szeretteimen kívül – a mozgás, a közösségben történő edzés. Éppen ezért hívok mindenkit, hogy próbálja ki, hiszen biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja azt az edzésformát, ami a legideálisabb számára.

Czimerman Adrienn