Szatmári színésznő szavalata a hallgatniaranyt.hu-n

Haumann Péter, Trill Zsolt, Bodrogi Gyula társaságában a Harag György Társulat színművésze, László Zita is Arany-költeményt mond. Nemrég készült el és vált mindenki számára elérhetővé az az online, Arany János 131 versét és 70 levelét tartalmazó hangoskönyv, amelyben hetven kiváló színész-versmondó tolmácsolásában hallgathatjuk meg a költő műveit.

A http://www.hallgatniaranyt.hu oldal létrehozása, a színészek és művek kiválasztása a Magyar Művészeti Akadémia projektje volt.

A több százról hetvenre szűkített, kiemelkedően jól szavaló magyar színészek sorában ott találjuk a mások mellett Haumann Pétert, Trill Zsoltot, Bodrogi Gyulát, és a Harag György Társulat színművészét, László Zitát is, aki a költő A varró leányok című versét adja elő.

László Zita középiskolai tanulmányait Székelyudvarhelyen, a Tamási Áron Gimnáziumban, szülővárosában végezte, majd a Marosvásárhelyi Színművészeti Akadémia színész szakán szerzett oklevelet Lohinszky Loránd osztályában. Illyés Kinga tanítványa. 1996-tól a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának tagja.

A szavalat a következő linken hallgatható meg:

http://www.hallgatniaranyt.hu/szineszek/laszlo-zita

A Harag György Társulat Pr-osztálya