Két termésnapi vásár a piacon

A hazai termékeket, az őstermelőket pártolandó idén is megtartják a nagykárolyi élelmiszerpiacon a helyi termékek vásárát. Másfél héttel később pedig a termés ünnepére kerül sor, mégpedig számos koncerttel.

Az országos kezdeményezéshez csatlakozik a károlyi piacigazgatóság, és elsősorban tejtermékekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel foglalkozó termelőket, valamint pékségeket hívnak meg az október 10-ei különleges alkalomra. Persze ebben az évben is szívesen látják az óvodák és az iskolások közösségét, hogy ismerkedjenek meg a hazai, az egészséges termékekkel. A rendezvény célja ugyanis az, hogy mindezt népszerűsítse. Mint a piackezelőség kifejtette, az őstermelőket felvonultató piacot kívánják előtérbe állítani, hogy a felnövekvőkben is tudatosuljon, jobb a piacról vásárolni, mintsem a szuper- vagy hipermarketekből.

Október 20-án, szombaton a Nagykárolyi Kulturális Központ, valamint a nagykárolyi élelmiszerpiac gondnokságának közös szervezésében megrendezésre kerül a Termés Napja. 9 és 14 óra között a nagykárolyi élelmiszerpiacra várják az érdeklődőket. Változatos kulturális programot ígérnek a szervezők, akik tombolasorsolással is készülnek.