Az igennel való szavazásra buzdít Kovács Jenő

– Azt javaslom az embereknek, hogy szánjanak rá időt, és menjenek el a hétvégén szavazni – fogalmazott érdeklődésünkre a hétvégi romániai referendummal kapcsolatosan Kovács Jenő, a nagykárolyi RMDSZ elnöke. – Azt is hozzáteszem, hogy én az igennel való szavazásra buzdítok mindenkit. Én a hagyományos családot tartom helyesnek – tette hozzá.

Hangoztatta ugyanakkor: –Semmi bajom azokkal, akik mindezt másként látják, ám engedtessék meg nekem is elmondani az álláspontomat.

A Szövetség nagykárolyi szervezetének elnöke a népszavazást kísérő értelmezések kapcsán kifejtette: – Nem hiszem, hogy most azon kellene vacilláljunk, hogy így is lehetett volna, vagy úgy is. Hogy mindez kinek a hasznára válik. Egyszerűen el kell menni szavazni – mondta.

Többen attól tartanak a nemmel szavazni óhajtók, illetőleg a népszavazás ellenzői közül, hogy a referendum esetleges eredménye a csonka családban élők kárára lehet – fejtettük ki. Ezzel kapcsolatosan Kovács Jenő elmondta: – Érzésem szerint abszolút helytelen hozzáállás. Ez nem azokról szól, akik nem teljes családban élnek, hanem arról, hogy ne lehessen odajutni, hogy egyszerű kormányrendelettel házastársaknak minősíthessenek azonos neműeket. Tehát arról szól ez az egész népszavazás, hogy maradhasson meg ebben az országban is a klasszikus család, hiszen semmi esélye nincs ennek a világnak, ha még ezt sem biztosítjuk – fejtette ki a károlyi RMDSZ elnöke.