Zeneszóval startolt a tasnádi közösségi ünnep

Zenei gyöngyszemekkel kezdődött meg ma kora este a Tasnádi Magyar Napok idei rendezvénysorozata. A muzsika világirodalmának remekeit népes közönség előtt az Univeristas Trió – azaz dr. Fátyol Rudolf, Duffek Mihály és Molnár Zsolt – szólaltatta meg. Nagy sikert arattak!

A Caritas nagytermében otthonra lelt alkalom kezdetén Fátyol Rudolf jelképesen is átadott a városnak egy versenyzongorát. Mint a Szatmárnémeti Filharmónia vezetője elmondta, ezt még tavasszal megígérte az önkormányzati vezetőségnek, és örül annak, hogy immár Tasnád városa használhatja a hangszert.

A koncerten szereplő zenei tételek előtt Dr. habil. Duffek Mihály, egyetemi tanár, Debrecen város díszpolgára szolgált rövid, frappáns ismertetővel. Hol trióban, hol duóban, felváltva Fátyol Rudolf hegedűművésszel, illetőleg Molnár Zsolt gordonkaművésszel zenéltek. Műsoron többek között Haydn-, Fauré-, Kodály-, Weiner-művek szerepeltek. A közönség hosszas tapssal méltatta a nagynevű művészek játékát a rövid, alig egyórás, ám tartalmas koncert után.

A város helyettes elöljárója, a helyi RMDSZ-szervezet elnöke, Kiskasza Balázs köszönte meg zárásként a csodálatos zenei kényeztetést. Mint fogalmazott, az immár ötödik alkalommal megszervezett Tasnádi Magyar Napokat nem is lehetett volna fennköltebb rendezvénnyel megnyitni, mintsem ez a koncert. Ismertette a a rendezvénysorozat további műsorrendjét, és mindenkit invitált az eseményekre, melyek között a szervezők reményei szerint a közösség mindahány tagja talán magának valót, őt érdeklőt.