Érmekkel Kisjenőből

A Moldovai Köztársaságban versenyeztek a nagykárolyi Sakura Sportegyesület karatékái. A shotokan világbajnokságot immár a 26., míg a kohai kupát a 11. alkalommal szervezték meg, ezúttal a Pruton túli ország fővárosában, Kisjenőn (Chișinău). Harminc ország több mint 900 sportolója vett részt az alkalmon.

Az Inviational Kohai Cup elnevezésű megmérettetési alkalom a kezdőbb szintű sportolóknak szól, a fehértől a kék öves versenyzők mérhetik össze a tudásukat ennek keretében. A nagykárolyi Cimpoies Attila a 2. helyet, ezüstérmet szerzett a 9-4 kyus szenior open kumite kategóriában.

Tyukodi Krisztina az 5. lett a minikadet 9-7 kyu lány kata próbában.

Jól teljesített még Sepler Márk, Covaci Antonia, Molnár Patric, Molnár Theodora is, azonban nekik ez alkalommal nem sikerült az első 8 közé jutniuk.

A világbajnokságon (World Shotokan Championsships) Medvei Edvin 1 Danos fekete öves sportoló a 3. helyen végzett a junior –68 kg férfi kumite kategóriában, míg Knecht Patrik a +70 kg-s férfi kadet kumiteban az 5 lett.

Dărăban Gheorghe és Engber Ingrid edzők ezúton is gratulálnak azon sportolóknak, akik részt vettek ezen a versenyen. Köszönik továbbá a Szatmár Megyei Tanácsnak a vissza nem téritendő támogatás által nyújtott segítséget, valamint a sportolók szüleinek. Az egyesület versenynaptárában a következő esemény: október 27-én tartják Nayszalontán a Pepe Emléktornát. A károlyi egyesület több kezdő sportolója is először lép majd a küzdőtérre a hajdúvárosban.

2