Érdemes már érdeklődni

Ismét sokaknak segédkeztek a magyarországi állampolgársággal kapcsolatos ügyintézésben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagykárolyi székházában, azaz az Eurotrans Alapítvány területi irodájában szerdán 42 honosítási kérelmet nyújtottak át nemrégiben Magyarország kolozsvári főkonzulátusa munkatársainak.

Ez a szám azt jelenti, hogy körülbelül kétszer ennyi, azaz hozzávetőleg kilencven személy igényelte a könnyített honosítást. Huszonhárom személy az úgynevezett klasszikus anyakönyveztetéssel kapcsolatos ügyeit intézte a kihelyezett konzuli napon. Ez pedig azt jelenti, hogy ők már egy ideje rendelkeznek a magyar állampolgársággal, és a magyarországi hatóságokkal közölték a különféle anyakönyvi változásokat – például születés, elhalálozás, házasság, netán válás stb. A főkonzulátus munkatársainak igen sok anyakönyvi kivonatot is benyújtottak, de egyéb konzuli ügyeket is intéztek a nagykárolyiak, illetve a vidékbeliek, így többen igényeltek Magyar igazolványt, illetve pótfüzetet. Ismét sokan, egész pontosan tizenöten kértek magyarországi útlevelet.

A konzulátus munkatársai a hosszúra nyúlt napot követően elmondták, hogy jó érzés volt Károlyban lenni, sokaknak tudtak a segítségére lenni.

Már javallott jelentkezni, érdeklődni a következő konzuli napra, melyet december 12-én tartanak.