Bolondos időjárás

Változékony időjárásra, hol tavaszias hőmérsékletre, hol lehűlésre kell számítani a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 22-e és november 4-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő négy napban 14–16 Celsius-fokról 8 fokra csökken a nappali csúcshőmérséklet. Aztán hétvégére ismét felmelegszik az idő, 20–21 fokra is számítani lehet, jövő héten pedig újabb lehűlés várható, 14–15 fokos maximumokkal. Az éjszakai hőmérséklet is ennek megfelelően alakul, ezen a héten 5–6 fokról akár –1 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála, majd a melegebb időszakban ismét 5–6 fok, aztán a jövő héten újból csak 3–4 fok lesz éjszaka. Esőre október 26-áig, majd jövő héten, október 30-a körül lehet számítani.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban hasonlóan változékony lesz az időjárás. Péntekig fokozatosan 9–12 fokig csökken a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka pedig 1–3 fok lesz. Hétvégén aztán felmelegszik a levegő, akár 22–23 fokig, majd jövő héten ismét lehűl, nappal 15–17, éjszaka 5–7 Celsius-fokig. Csapadékra ezen a héten, majd 28-a és 31-e között van kilátás.

Forrás: AGERPRES

Illusztráció: B.Tóth Irisz Őszi eső c. festménye