Filmélmény Nagykárolyban

Telt ház előtt vetítették le egy tavaszi esten Nagykárolyban A viszkis című filmet. Leginkább a kíváncsisággal magyarázták jelenlétüket az általunk megkérdezett nézők, abban mindannyian egyetértettek, hogy szerencsés lenne, ha a jövendőben is bemutatnának mozialkotásokat. Ma este ismét lesz filmvetítés, ez alkalommal az RMDSZ-székházban. És ismét jó filmet nézhetünk!

 

Ma, október 24-én, szerdán délután 6 órai kezdéssel filmvetítés helyszíne lesz a nagykárolyi RMDSZ-székház. A berni követ című 76 perces magyar tévéfilmet tekinthetik meg az érdeklődők az 1956-as magyar forradalom évfordulója előtti főhajtás jegyében. A filmvetítés Magyarország kolozsvári főkonzulátusa és a helyi RMDSZ-szervezet közötti egyeztetés eredményeként jön létre.

Minden kedves érdeklődőt nagy tisztelettel várnak!

 

Napra pontosan két hónappal Nagy Imre és mártírtársai kivégzése után a Magyar Népköztársaság berni követsége ellen két magyar emigráns fegyveres támadást hajtott végre. Az indíték homályos, bár helyi lapértesülések szerint, Nagy Sándor és Papp Endre a svájci magyar kommunista ügynökök aktáit akarta megszerezni a magyar nagykövet túszulejtésével. Ugyanakkor bizonyos forrásokból kiderül, hogy a támadók a megtorlások elleni tiltakozó, figyelemfelkeltő, demonstratív akciónak szánták fellépésüket. Céljukat tulajdonképpen elérték, mert heteken keresztül a külföldi sajtó napirenden tartotta a támadás – és ezáltal a levert forradalom – ügyét, hiszen nemcsak a nemzetközi politika, a diplomácia, de a helyi képes újságok is több alkalommal foglalkoztak a témával…

(forrás: Port.hu)