Búzakalász

Ösztöndíjat alapított fiatalok számára Magyar Lóránd Szatmár megyei képviselő.

„A romániai mezőgazdaság egyik legnagyobb problémája az utánpótlás-kérdés: egyre kevesebb fiatal tervezi azt, hogy felnőttként az állattenyésztésben vagy növénytermesztésben fog dolgozni. Pedig nagy szükség van rájuk! Éppen ezért gondolom úgy, hogy segíteni kell azokat, akik a mezőgazdaságban látják a jövőt: ezt tanulják, az egyetem elvégzése után pedig hazatérnének Szatmár megyébe” – mondja Magyar Lóránd Szatmár megyei RMDSZ-es képviselő.

Az első évben egy egyetemista támogatásáról szól a Búzakalász névre keresztelt ösztöndíj, az érdeklődés függvényében azonban a következő egyetemi évtől bővülhet a támogatott személyek száma.

Az ösztöndíj összege havonta 300 lej az egyetemi év minden hónapjában.

Amit a Búzakalász Ösztöndíj megpályázásáról tudni kell:

  • az ösztöndíj olyan egyetemistáknak szól, akik mezőgazdasággal kapcsolatos szakon tanulnak (az agrármérnöki szaktól akár az állatorvosiig), Románia bármely egyetemi központjában.
  • az ösztöndíjat igénylő egyetemista Szatmár megyében érettségizett.
  • az ösztöndíjat igénylő az egyetemi tanulmányai elvégzése után Szatmár megyébe szeretne visszatérni és a mezőgazdaságban (akár a családi gazdaságban, saját farmon vagy akár mezőgazdasági szövetkezetben) dolgozni.
  • a pályázók közül az ösztöndíj felajánlója, Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő, a képviselőház mezőgazdasági bizottságának a tagja választja ki a nyertest.
  • az ösztöndíjra a https://goo.gl/forms/yo8W95QQyUCtKySu1 Google űrlapon jelentkezhetsz, ami Magyar Lóránd parlamenti képviselő hivatalos Facebook-oldalán is elérhető.
  • a jelentkezési határidő: november 4.