Kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés

Mezőfény önkormányzata saját erőforrásaiból leaszfaltoztat mintegy 250 méter hosszúságú, 5,5 méter szélességű bekötőutat, mégpedig a Polipol Mobila Kft. üzeme előtt. Brém László polgármester ekként nyilatkozott erről: – Nyilván itt van a németországi befektető, amely például az adója okán is nagyon fontos a község számára. Úgy éreztük, mi is tehetünk egy gesztust az irányukba.

A fényi elöljáró hozzátette: – Szerencsére a megyei út, azaz a Mezőfényt Nagykárollyal összekötő út a megyei önkormányzat révén megújult, akkor ennek a kis szakasznak is járhatónak kell lennie. Amúgy ténylegesen nagyon elavult volt az a rész… A reményeink szerint mostantól hosszú távon is használni tudják ezt az utat is.

A polgármester elmondta, hogy a ma reggel megkezdett munkálat révén a régi, elporlott betonút helyére két réteges aszfaltutat valósítanak meg a kivitelezők. Utóbbiak amúgy ugyanazok, mint akik a megyei utat felújították. Előzőleg persze egyeztettek a Polipol céggel, hiszen semmiképpen sem akartak kellemetlenséget okozni a munkálkodással. Ennek megfelelően, a műszakváltás alkalmával leálltak a kivitelezéssel. A mai munkálatokat holnap folytatják, akkor helyezik ki a második réteget – tudtuk meg a kis szakasz leaszfaltozása kapcsán, mely beruházás tulajdonképpen a helyiek és a vállalkozás közötti, kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés eredménye.