A tánc a tüzük

A magyar néptánc gálaműsorával koronázta meg az egész napos rendezvényét a Rekettye Kulturális Egyesület. Ők, az utánpótlásuk, illetőleg az encsi és mátészalkai vendégeik léptek színpadra a Nagykárolyi Városi Színházban otthonra lelt alkalmon.

A Rekettye Néptánccsoportja nyitotta a sort, Maier Rai tanítványai moldvai táncokat adtak elő. A Hernád mentén lévő Encsről érkező Csikuska Néptánccsoport sóvidéki táncokkal kedveskedett, míg a Rekettye utánpótlás bemutatta a Jakabfa című előadását, azaz bonchidai táncokat jártak. A Mátészalkáról érkező Szatmár Táncegyüttes uszódi, később pedig paszabi táncokkal szolgált. A Csikuska tért vissza a színpadra, és magyarpalatkai táncokkal kápráztatta el a szépszámú közönséget. Zárásként a Rekettye mutatta be a Párválasztás elnevezést viselő összeállítást, mely magyarszováti táncokra épül. A táncok egy részét Fodor Robi és barátai kísérték odaadó zeneszóval.

Természetesen mindahány tánccsoport nagy tapsot kapott, és bátran hozzátehetjük: megérdemelten. Mint az alkalmon elhangzott, a gálaműsort sokan támogatták – talán megérdemlik, hogy itt is szerepeljen a nevük: Steiger Kft., Communitas Alapítvány, Agro-Pataki Kft., MW Trade, Polipol Mobila Kft., Komáromi Bútor, Dr. Simay Zsolt, Blandory, Gold T Farm, Coraltech Kft., Alconor Company, Korodi Pékség, Varga Quatro.