Holnap hangverseny

Kedden, október 30-án 18 órai kezdéssel a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia zenekara komolyzenei hangversenyt ad. Az alkalmon Károlyi Sándor lesz a karnagy, míg szólistaként Demény Balázs zongorán működik közre.

Műsoron W. A. Mozart- és F. Mendelssohn-művek szerepelnek.

Az eseményt a Dinu Lipatti Filharmónia szervezi a Szatmár Megyei Tanács, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Nagykárolyi Kulturális Központ és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ támogatásával.

Az alkalom a filharmónia nagykárolyi bérletének második előadása. A fennmaradt helyekre 21 lej ellenében lehet jegyet váltani a művelődési központnál.

1

A mellékelt képeket a kulturális turisztikai központ munkatársa készítette egy nyári hangversenyen. Akkor a filharmónia zenekarát szintén az ausztriai Károlyi Sándor karnagy irányította, zongorán szólistaként az olaszországi Eloisa Cascio működött közre. Műsoron Felix Mendelssohn különböző művei szerepeltek. A hangversenyt követően a közönség hosszas tapssal méltatta a művészeket. Vélhetően hasonlóan fog történni ez holnap is.